X-Ray Resultaten

Maak kennis met de vereniging

Geschiedenis en oprichting: In oktober 2017 is de Vereniging Medici van de Antillen, oftewel de Asosiashon Mediko di Antias (AMA) in het leven geroepen. De motivatie voor het oprichten van de vereniging was tweeledig:

  1. Het in contact brengen van (toekomstige) artsen, apothekers en andere lotgenoten met een universitair medisch achtergrond, afkomstig van Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten 

  2. Collectief de stem van deze medici naar voren brengen op de eilanden en het creeren van opleidingsplekken voor medici (in spe) met een achtergrond van een van de Nederlands Caribische eilanden die een bijdrage willen leveren aan de eilanden

ASOSIASHON MEDIKO DI ANTIAS

"Een netwerk van (bio)medici met een Caribisch Nederlandse achtergrond"

AMA

"Een netwerk van (bio)medici met een Caribisch Nederlandse achtergrond"

 
Most AMAzing Contribution 2020

De "Most AMAzing Contribution" Prijs is een jaarlijkse prijs die bij de laatste Algemene Leden Vergadering van het jaar wordt uitgereikt aan een lid die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de vereniging, door middel van een actieve inzet. 

Deze prijs is het afgelopen jaar uitgereikt aan Genevieve "Gina" Hernández , vanwege haar bijzondere bijdrage aan AMA. Zij was voorzitter van het Raad van Advies, secretaris van de PR commissie waarbij zij ook verantwoordelijk was voor de nieuwsbrief, lid van sociale commissie, lid financiële commissie en presentator voor AMA op verschillende evenementen. Gina, je inzet is niet onopgemerkt geweest!

Wij zijn benieuwd naar de AMA-lid die aan het einde van dit jaar de prijs over gaat nemen van Gina! 

 

Word lid!

Heb je een WO-medische opleiding gevolgd of ben je bezig met een WO-medische opleiding? En heb je ook nog een band met Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en/of Sint Maarten? Dan is AMA wellicht voor jou!

 

Rechtsboven klikken op "Log in"  en vervolgens op "Nieuw op deze website? Inschrijven" om in te schrijven. 

Wil je toch eerst meer informatie stuur dan een mail naar info@medikoantiano.com

Aanmelden Database

De AMA zet zich in om een database op te zetten van alle studenten en afgestudeerden in de gezondheidszorg in Nederland. Door middel van deze database moet voor alle partijen op de voormalige Nederlandse Antillen duidelijk worden wat het aanbod aan talent is in Nederland.

Door een duidelijk en overzichtelijk database te hebben kunnen we ons als vereniging ook inzetten voor het regelen van opleidingsplekken voor medici die als doel hebben terug te keren naar de eilanden.

 

Let op: het invullen van je gegevens in de database maakt je niet automatisch lid van de vereniging. Om lid te worden kan je je opgeven via de "Log in" knop en vervolgens aanmelden.

Voor vragen kunt u ons het beste per mail bereiken. Wij streven ernaar om alle correspondentie binnen 7  werkdagen te beantwoorden.

Contact

Bedankt voor uw bericht!