logo3.png
 

De CARE CARIBBEAN meet-up is een evenement voor in Nederland opgeleide health care professionals van alle opleidingsniveaus met een Antilliaanse of Arubaanse afkomst. Het centrale thema van de meet-up is verbetering van de doorstroom van deze werknemers naar de arbeidsmarkt van de eilanden. De gezondheidszorg is een van de aangelegenheden waarbij de samenwerking tussen de verschillende landen van het koninkrijk (Nederland plus speciale gemeenten, Aruba, Curaçao en St. Maarten) een belangrijke rol speelt. Samenwerking vormt dan ook, naast preventie en medische ethiek, een van de pijlers van de CARE CARIBBEAN meet-up.

Iedere inwoner van het Koninkrijk heeft met gezondheidszorg te maken; als patiënt, arts, verpleegkundige, medewerker ouderenzorg, mantelzorger of directeur van een ziekenhuis. Samenwerking tussen de diverse (ei)landen en Nederland is essentieel en kan zorgen voor een nóg betere gezondheidszorg, van Saba tot en en met Maastricht. 

Datum: Zaterdag 24-11-2018, 12:00 - 18:00
Locatie: WTC, Den Haag
 

De bijeenkomst is vrij van kosten voor alle gasten. Wel is een aanmelding via
het inschrijfformulier onder aan deze pagina verplicht.


 
 

Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden, net als Nederland. Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn als openbaar lichaam onderdeel van het Koninkrijk. 

Op de meet-up bespreken we met elkaar hoe de samenwerking geoptimaliseerd kan worden en wat we van elkaar kunnen leren. We delen best practices in woord en beeld die als inspiratie kunnen dienen. Diverse sprekers vertellen uit eigen ervaring over hun carrière, motivatie en uitdagingen binnen de gezondheidszorg.

de-landen-binnen-ons-koninkrijk.png
Foto eigendom van www.nederlandenu.nl
 

Programma

Sprekers, interviews en interactie met het publiek wisselen elkaar af.

 

12:00 – 13:00             Inloop en registratie

13:00 – 14:00             Opening

13:10 – 13:40            Belang samenwerking Koninkrijk/terugkeer eilandskinderen

13:40 – 14:30            Iets betekenen voor jouw eiland vanuit Nederland
                                     Keynote speaker: Bob Pinedo, o.v.

14:30 – 14:45           Pauze

14:45 – 15.30           Opleiden met een visie op de toekomst

15:30 – 16:30           Standjesmarkt

16:30 – 16:45           Plenaire afsluiting

16.45 – 18.00            Netwerkborrel


Integratie-AFAS-Software-PieterBas-Automatisering-Waste-Insight-674x400.jpg

Samenwerking binnen het Koninkrijk en
terugkeer eilandskinderen

Bij deze plenaire sessie zullen verschillende vertegenwoordigers van volksgezondheid en gezondheidszorg aan het woord komen. We zullen ons buigen over vragen als: Hoe verloopt de samenwerking momenteel? Kunnen medisch geschoolden tegelijkertijd op verschillende eilanden binnen het koninkrijk werkzaam zijn? en hoe zit het met Nederlandse artsen die telkens naar Bonaire gaan? Verder wordt met het zicht op de toekomst aandacht besteed aan het huidige tekort aan health care professionals en opleidingsplekken, de vraag naar de verschillende specialismen en verbetering van de facilitering en remigratie naar de eilanden.

shutterstock_532006042-730x421.jpg

Informatiemarkt & Netwerkborrel

We sluiten de dag af met een informatiemarkt en een aangeklede borrel. Diverse zorgorganisaties van de eilanden presenteren zich met een stand en vacatures. Het is een netwerkmoment waarbij ontmoeting centraal staat. 


Keynote speakers

Herbert Michael (Bob) Pinedo

Pinedo.png

Bob Pinedo is zonder twijfel de bekendste oncoloog van het Koninkrijk. Door zijn inzet heeft hij kanker zowel in Nederland als wereldwijd op de kaart gezet. Tijdens zijn carrière is hij onder andere hoogleraar oncologie geweest aan het VUmc en oprichter van het VUmc Cancer Centre Amsterdam.
Dr. Pinedo is geboren op Curaçao en ook altijd betrokken gebleven bij zijn geboorte eiland. Zo heeft hij in 2009 fundashon prevenshon opgericht op het eiland. 

Volgt

male.png

Volgt

male.png

Inschrijven

Indien u geïnteresseerd bent in de CARE CARIBBEAN meet-up, kunt u zich middels het onderstaande formulier inschrijven. De bijeenkomst is vrij van kosten voor alle gasten. Wel is een aanmelding via onderstaande inschrijfformulier verplicht. Na het invullen van dit formulier ontvangt u een bevestigingsmail.

Privacyverklaring

Naam *
Naam
Geboortedatum *
Geboortedatum
Let op! Dit formulier gebruikt de volgorde maand - dag - jaar.
Bovenstaande gegevens mogen gebruikt worden voor eventuele manpowerplanning op de eilanden. Stichting WeConnect kan u dan informeren en op de hoogte houden van eventuele vacatures en/of projecten op de eilanden.

Georganiseerd door  WeConnect en AMA