Interviews

Interviews gemaakt in aanloop naar de CARE CARIBBEAN meet-up. WeConnect, all rights reserved, 2018. Klik hier om terug te gaan naar de CARE Caribbean informatie pagina.

Ezzard Cilié, Chief Medical Officer van het Oduber Hospitaal in Aruba over de noodzaak dat Arubaanse studenten en young professionals terugkeren naar Aruba.


Genevieve Hernández, studente Geneeskunde over haar motivatie om arts te worden en haar wensen voor de toekomst.


Marvin Renato, arbo-arts en ondernemer over zijn motivatie om zich vanuit Nederland in te zetten voor HIV-preventie programma's op de eilanden.


Shacara Blake, opgegroeid op Sint Maarten en bijna klaar met haar studie Geneeskunde. Ze wil zich specialiseren tot plastisch chirurg en in de toekomst terug naar haar eiland.


Mipharny Betrian, student geneeskunde over haar traject om de opleiding binnen te komen en haar wens voor de zorginstanties op de eilanden. (Papiamentstalig)


Naïlah Sint Jago, Arubaanse oogarts in opleiding in het UMC Utrecht. Ze vertelt over haar opleiding en haar keuze om later terug te gaan naar Aruba.


Jerôme Profar en Warren Lasten, beide geneeskunde studenten. In hun interview vertellen ze uitgebreid over hun keuze om geneeskunde te gaan studeren, hun overwegingingen bij het kiezen van een vervolgopleiding en waarom ze wel/niet terug zouden willen .


Cedric van Uytrecht, verloskundige. Hij vertelt over zijn carrière en waarom hij in Nederland blijft en niet terug gaat naar Curaçao om daar te werken.


Cheyenne La Croes, gezondheidswetenschapper. Hij werkt in de Jeugdzorg in Nederland en is bevlogen om mensen te helpen. Ook op Curaçao, op afstand.


De Curaçaose Kennedy Ogenio die als ANIOS werkt bij de afdeling Neurologie van het SEHOS ziekenhuis op Curaçao vertelt waarom hij het belangrijk vindt om op zijn geboorte-eiland te werken en wat zou helpen om meer eilandskinderen terug te krijgen.


Gilbert Martina, general director van het Hospital Nobo Otrobanda, het nieuw te bouwen ziekenhuis op Curaçao roept eilandskinderen op om terug te keren om te werken 'back home'. Hij vertelt ook over het ziekenhuis in aanbouw op Curaçao, het Curaçao Medical Center.


Arubaanse apotheker Kevin Schwengle werkt bij zorginstelling Fundashon Mariadal op Bonaire. Kevin heeft Farmacie gestudeerd in Groningen en daarna gesolliciteerd op Bonaire.


Dr. Felix Holiday, directeur van het Sint Maarten Medical Center, vertelt over het nieuw te openen ziekenhuis op Sint Maarten en de noodzaak om goed personeel te vinden.