Caribbean Healthcare Symposium

128756397_885436025528246_41979501224556
Caribbean Healthcare Debate 2020

Aansluitend op het CHS werd een Caribbean Healthcare Debate georganiseerd op 12 december 2020. Tijdens deze debat hebben verschillende zeer enthousiaste panelleden deelgenomen, zoals Vito Koeijers, Izzy Gerstenbluth, Deepu Daryanani, Eric Vinck en meer. 

Onder andere door hun kleinschaligheid hebben de eilanden unieke struikelblokken binnen de gezondheidszorg. Hierdoor hebben we gekozen voor een diverse panel waar we de volgende 3 onderwerpen hebben besproken:

  • Aanpak van de COVID-19 pandemie op de eilanden

  • Samenwerking op gebied van gezondheidszorg op de eilanden

  • Aantrekken van lokaal zorgpersoneel voor de eilanden. 

chslogo.jpg
Caribbean Healthcare Symposium 2020

Op 21 november 2020 werd het (virtuele) Caribbean Healthcare Symposium georganiseerd. Het evenement was met meer dan 130 deelnemers wederom een succes!

Interessante presentaties door onze sprekers Izzy Gerstenbluth, Neil Nicolaas en Soraya Verstraeten! Nogmaals hartelijk dank aan onze keynote sprekers! Ondanks wat opstartproblemen met Zoom hadden we ook vier zeer inspirerende break-out sessies.

 

Alleen het debat was omwille van een gebrek aan tijd erg kort met weinig ruimte voor een daadwerkelijk debat of diepgang in de onderwerpen. Daarom hebben we een losstaand debat georganiseerd op 12 december 2020 Caribbean Healthcare Debate.  De opnames van de presentaties zullen ook binnenkort online komen. Als u een impressie wilt van de symposium klik op onderstaande knop.

CHS logo basis.jpg

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/15

Caribbean Healthcare Symposium 2019 

Zaterdag 23 november 2019 vond het Caribbean Healthcare Symposium plaats in het Spoorwegmuseum te Utrecht. Het was een zeer interessante dag, waarop wij vereerd waren met de aanwezigheid van zowel onze keynote speakers (prof. Ashley Duits en Em. Prof. Jean Savelkoul) maar ook met verschillende andere interessante sprekers afkomstig van alle zes eilanden van het Nederlands Koninkrijk, inclusief de secretaris-generaal van het ministerie van VWS Erik Gerritsen. De centrale thema's waren 'innovaties en veranderingen in de zorg' en ' obstakels in de verbetering van de gezondheidszorg'.

 

Benieuwd naar wat er allemaal besproken is op het congres en wil je de presentaties inzien? Door hier te klikken kan je de presentatie als pdf downloaden. 

DSC_5675
DSC_5675

press to zoom
DSC_5622
DSC_5622

press to zoom
pinedo+en+holiday
pinedo+en+holiday

press to zoom
DSC_5675
DSC_5675

press to zoom
1/9

CARE Caribbean 2018

Op 24 november 2018 vond de CARE Caribbean plaats.

Ruim 120 zorgprofessionals, veelal met roots in het Caribisch deel van het Koninkrijk, kwamen af op de bijeenkomst in Den Haag. Het was de eerste keer in lange tijd dat zorgprofessionals die in Nederland zijn opgeleid en werkgevers van de eilanden op zo’n grote schaal werden samengebracht. De behoefte bleek enorm.

Benieuwd naar wat er besproken is? Klik hier voor alle presentaties.