top of page

Evenementen

Advice to My Younger Self

Onlangs is ons eerste zoom-evenement van het jaar geweest op 6 februari 2021!

 

We zijn begonnen met onze 2 plenaire sprekers. Als eerste heeft Dr. Jamiu Busari verteld over de kwaliteiten waar een opleider naar op zoek is, punten die belangrijk zijn om een opleidingsplek voor een specialisatie te bemachtigen en de potentiële pitfalls hiervan. Als tweede heeft Drs. Shacara Blake het gehad over het studentenleven (DUO, huisvesting, boodschappen, openbaar vervoer), tips voor een goede start in Nederland, tips voor relevante bijbaantjes, hoe je met heimwee om kunt gaan middels een “Island girl survival kit”, over geldzaken en over het reizen binnen Europa.

 

Hierna hadden wij 2 rondes met 4 breakout rooms naar keuze, met sprekers van verschillende achtergronden binnen de zorgsector. In breakout room 1 hadden wij Drs. Aaron John. Hij heeft adviezen besproken om een opleidingsplek voor een specialisatie te bemachtigen, zoals promoveren, als ANIOS werken, buitenlandse ervaring opdoen en werk-privé balans behouden. In de tweede breakout room hadden wij Drs. Dasha Dubero. Zij heeft verteld over de opleidingen biofarmaceutische wetenschappen en farmacie. In de derde breakout room was Dr. Naomi Juliana de spreker. Zij heeft haar alternatieve traject besproken die ze heeft gevolgd om arts te worden. Verder heeft zij adviezen gegeven over een promotietraject, nevenactiviteiten en hoe deze zich vertalen op je CV. In de vierde breakout room hadden wij Drs. Benjamin Hooi. Hij heeft verteld over zijn opleidingen biologie en toxicologie.  

Gezien de positieve feedback, kunnen wij concluderen dat dit evenement een succes was. Wij hopen dat de deelnemers er veel van hebben kunnen leren en er wat aan hadden! Dank aan de sociale commissie voor de goede organisatie!

AMA Debate Tournement 2020

Het team uit Amsterdam heeft zich bewezen als grote winnaar! Het was zeker geen een makkelijke winst. Alle teams hebben hun uiterste best gedaan.

 

Tijdens het debat hebben wij de volgende 4 stellingen behandeld:

  • Stelling 1: Een samenwerking tussen het Caribisch deel van het koninkrijk en Nederland is noodzakkelijk voor de gezondheidszorg

  • Stelling 2: Het invoeren van de AruBIG is de oplossing voor het aantrekken van eilandskinderen en voor het garanderen van kwaliteit in de zorgverlening. 

  • Stelling 3: Het is medisch ethisch verantwoord om de reguliere zorg uit te stellen voor een pandemie, zoals COVID-19. 

  • Stelling 4: Is de economie van een (ei)land belangrijker dan de zorgverlening tijdens een pandemie, zoals COVID-19?

 

Dank aan alle sprekers voor hun inleiding van de stelling met de nodige achtergrond informatie. Natuurlijk ook dank aan alle aanwezigen! Het was een zeer geslaagde middag met interessante argumenten zowel voor als tegen alle stellingen.

AMA Online Pubquiz 2020

Op zaterdag 4 juli was de AMA online pubquiz, georganiseerd door onze geweldige leden van de Sociale Commissie. Er was uiteraard ook een winnaar! Een van de jongste AMA-leden, Sheeney Magdalena, heeft nogmaals laten zien dat de toekomst van de eilanden in goede handen is. Gefelicteerd en veel kookplezier met je prijs!

AMAze Escape 2019 

In mei 2019 vond het eerste AMA social event van 2019 plaats in Den Haag. Met een groep van 13 man sterk ging AMA de AMAze Escape challenge aan!

In 60 minuten zijn team White en team Blac in een 'race against the clock' de challenge aangegaan voor voor de beker! In een zenuwslopende strijd met nog maar enkele minuten op de klok, wist team Black alle braincrackers op te lossen! Zo maakten zij 'the great escape' uit de black room met de eerste prijs!

Pubquiz 2019

In augustus 2019 heeft onze eerste Pubquiz plaatsgevonden. Het was een gezellige en geslaagde avond. Dank aan de Sociale Commissie voor hun geweldige inzet!

 

Het einde was nog even spannend toen er een gelijke stand tussen 2 van de 4 teams was. Zonder te weten hebben deze teams een extra vraag gekregen om voor de 3e en 4e plek te spelen.  Uiteindelijk had 1 team de meeste antwoorden goed en werd benoemd tot de slimsten van AMA!

Circulating Dinner 2018

Op 27 oktober 2018 vond een geweldige Circulating Dinner plaats! Gedurende de avond waren er verschillende experten van diverse vakgebieden aanwezig, waarmee de aanwezige leden in gesprek konden gaan omtrent hun loopbaan, onder het genot van een exquisite cuisine en drankjes. Het was een zeer geslaagde avond vol interessante gesprekken en lekker eten! Bedankt aan dr. Shirin Jhagru, dr. Byron Martina, dr. John Daflaar en dr. Shamir Jacobino voor hun aanwezigheid en input, BKV voor de sponsorship, en natuurlijk aan alle gasten voor een geweldige avond!

 

bottom of page