Caribbean Healthcare Symposium

Caribbean Healthcare Symposium 2020

Ook dit jaar organiseren wij het Caribbean Healthcare Symposium, uiteraard geheel volgens de COVID-19 maatregelen in virtuele vorm!

 

In november 2018 vond de CARE Caribbean plaats, een initiatief dat ontstond vanuit de behoefte van zorgprofessionals van eigen bodem om de volgende thema’s bespreekbaar te maken voor een breder publiek: de obstakels in de zorg op de eilanden en het verbeteren van de doorstroom van ‘eilandskinderen’ terug op de arbeidsmarkt. 

 

Inmiddels is het symposium uitgegroeid tot hét platform voor alle zorgverleners en belangstellenden met interesse in het Caribisch deel van het Koninkrijk en draagt sinds 2019 de naam Caribbean Healthcare Symposium. Dit jaar organiseert AMA voor de tweede keer Caribbean Healthcare Symposium met als thema  'Knelpunten in de Caribische gezondheidszorg’. 

De keynote spreker is niemand minder dan dr. Izzy Gerstenbluth die de Public Health sector zal belichten. Dr. Gerstenbluth, arts-epidemioloog, is een bekende bij het symposium en speelt dit jaar een zeer belangrijke rol op de eilanden tijdens de pandemie. 

 

Ook de invloed van het staatkundige structuur op de gezondheidszorg op de eilanden komt aan het licht door spreker dr. Soraya Verstraten, onderzoekster & projectmanager van het Volksgezondheid Instituut. Verder is er dit jaar een spreker vanuit de farmacie aanwezig, namelijk Neil Nicolaas, die de onmisbare rol van de apothekers zal illustreren.

Tijdens het symposium hebben we ook break-out sessies. Je krijgt de optie om te kiezen uit 3 thema’s. Tijdens deze sessie kan je in een kleinere groep een gesprek aangaan met een van onze enthousiaste referent en een kleinere groep medegasten. Vervolgens wordt het symposium afgesloten met het jaarlijks debat waarin er kans is om aandachtspunten en vragen te stellen aan de sprekers.

Caribbean Healthcare Symposium 2019 

1/15

Zaterdag 23 november 2019 vond het Caribbean Healthcare Symposium plaats in het Spoorwegmuseum te Utrecht. Het was een zeer interessante dag, waarop wij vereerd waren met de aanwezigheid van zowel onze keynote speakers (prof. Ashley Duits en Em. Prof. Jean Savelkoul) maar ook met verschillende andere interessante sprekers afkomstig van alle zes eilanden van het Nederlands Koninkrijk, inclusief de secretaris-generaal van het ministerie van VWS Erik Gerritsen. De centrale thema's waren 'innovaties en veranderingen in de zorg' en ' obstakels in de verbetering van de gezondheidszorg'.

 

Benieuwd naar wat er allemaal besproken is op het congres en wil je de presentaties inzien? Door hier te klikken kan je de presentatie als pdf downloaden. Via het fotoalbum  hiernaast kan je een impressie krijgen van het symposium.

Het Caribbean Healthcare Symposium 2019: een platform voor alle zorgverleners met interesse in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

CARE Caribbean 2018

Op 24 november 2018 vond de CARE Caribbean plaats.

Ruim 120 zorgprofessionals, veelal met roots in het Caribisch deel van het Koninkrijk, kwamen af op de bijeenkomst in Den Haag. Het was de eerste keer in lange tijd dat zorgprofessionals die in Nederland zijn opgeleid en werkgevers van de eilanden op zo’n grote schaal werden samengebracht. De behoefte bleek enorm.

Benieuwd naar wat er besproken is? Klik hier voor alle presentaties.

pinedo+en+holiday