Lezingen

AMA organiseert lezingen en congressen over brede medische onderwerpen. Deze congressen zijn open voor iedereen en niet alleen bedoeld voor leden of andere medici. De lezingen zijn altijd (deels) gerelateerd aan de zorg op de eilanden.

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle lezingen waar de vereniging tot nu toe bij betrokken is geweest. 


Tijdens deze lezing zullen we dieper ingaan op deze veelvoorkomende, maar niet voldoende besproken aandoening op onze eilanden. De keynotespreker is Dr. Kenrick Berend, internist en tevens hoofd van de vakgroep interne geneeskunde van het St. Elisabeth Hospitaal Curaçao. Naast Dr. Berend zal ook Dr. Liqui Lung, cardioloog in het Sehos, aanwezig zijn. Het belooft dan ook een interactieve en informatieve dag te worden. Na de lezing zal er ook een borrel zijn met netwerkmogelijkheden en heerlijke Antilliaanse hapjes om uw bloedsuiker weer op pijl te krijgen.

Datum: zaterdag 15 juni 2019
Locatie: Blauwe collegezaal, A.A. Hijmans van den Berghgebouw, Universiteitsweg 98, UMC Utrecht Tijd: inloop vanaf 14:30 het programma begint om 15:00.

Kosten: Entree is geheel gratis voor AMA-leden (let op, dit betekent dat je de contributie van 2019 hebt betaald). Aan geïnteresseerde vrienden, kennissen en anderen vragen we een kleine bijdrage van €5,00 per persoon die z.s.m. na aanmelding dient overgemaakt te worden op het volgende rekeningnummer:

NL 52 ABNA 0813 1069 74 t.n.v. Medici van de Antillen Omschrijving: [NAAM] + Diabetes.

Aanmelden gaat via:
https://forms.gle/rxpk6efxwC7eELzt9

Bezoek voor verdere informatie onze facebook pagina.

--- Met dank aan onze gastsprekers en onze sponsor Vereniging Medisch Specialisten Curaçao ---


CARE Caribbean 2018

Op 24 november 2018 vond de CARE Caribbean plaats.

Ruim 120 zorgprofessionals, veelal met roots in het Caribisch deel van het Koninkrijk, kwamen af op de bijeenkomst in Den Haag. Het was de eerste keer in lange tijd dat zorgprofessionals die in Nederland zijn opgeleid en werkgevers van de eilanden op zo’n grote schaal werden samengebracht. De behoefte bleek enorm.

Benieuwd naar wat er besproken is? Klik hier voor alle presentaties.


Dementie op de eilanden

Op 26 mei 2018 heeft AMA de alle eerste lezing van AMA plaatsgevonden in het LUMC.

Het was  een zeer geslaagde lezing met een goede opkomst. Een vrijwel volle zaal met gevarieerd publiek. Van studenten tot artsen tot politici.

Dr. Gilbert Thomas, psychiater en mede-oprichter van de Stichting Alzheimer Curaçao, heeft met zijn praatje een mooi overzicht gegeven van de ontwikkeling van de zorg rondom dementie met name op Curaçao, maar heeft ook wat kunnen vertellen over hoe het op de andere eilanden is geregeld.

Mevrouw Mireya Ostiana,  oprichtster van de Henry Ostiana Foundation, heeft juist een heel pakkend en zeer persoonlijk verhaal verteld over haar man die onlangs is overleden aan de gevolgen van dementie. Ze heeft haar ervaringen met de zorg rondom dementie op de eilanden openhartig met ons gedeeld, zowel wat er goed gaat als wat er slecht gaat.