Sponsors en Partners

Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Deze rijksministerraad wordt gevormd door de ministers van de Nederlandse regering, samen met de gevolmachtigde ministers van Curaçao, Aruba en Sint Maarten. De gevolmachtigde minister vertegenwoordigt de Curaçaose regering bij officiële instanties in Nederland en elders in Europa. 
Voor meer informatie : www.kgmc.nl

Henry Ostiana Foundation

Wijlen dhr. Henry Ostiana, afkomstig uit Sint Maarten heeft in augustus 2011 een herseninfarctdoorgemaakt. Als gevolg hiervan is hij in maart 2013 gediagnosticeerd met vasculaire dementie, een vorm van Alzheimer dementie. Het onderwerp dementie in zijn geheel is op de Caribisch Nederlandse eilanden nog steeds een onderwerp wat weinig besproken wordt, er heerst een groot taboe eromheen. Ook zijn er op de eilanden vaak minder gepaste hulpverlening. Stichting Henry Ostiana Foundation, geleid door mw. Mireya Ostiana, werft fondsen om lotgenoten aan de andere kant van ons Koninkrijk de juiste zorgverlening te kunnen bieden. Voor meer informatie en activiteiten georganiseerd door de stichting, raadpleeg https://www.henryostianafoundation.nl/

Curaçao Medical Center

Curaçao Medical Center op Curaçao is een algemeen ziekenhuis dat primair werkt ten dienste van de Curaçaose gemeenschap, maar ook zorg verleent aan patiënten van de overige Antilliaanse eilanden, Aruba en de wijdere regio. Het is een centrum voor basis- en topklinische zorg dat diagnostisch onderzoek verricht en specialistische medische zorg verleent.

Stichting WeConnect

Stichting WeConnect zet zich in voor Antilliaanse en Arubaanse studenten en young professionals in Nederland. WeConnect bedenkt en realiseert educatieve projecten binnen het Koninkrijk die de afstand helpen verkleinen tussen het Europese en Nederlandse deel van het Koninkrijk. Bijvoorbeeld door bemiddeling in stages,traineeships en banen 'back home' voor MBO, HBO en WO-geschoolden uit alle studierichtingen, afkomstig van één van de zes eilanden.

St. Maarten Medical Center (SMMC)

Het St. Maarten Medical Center (SMMC) opende haar deuren op 17 maart 1991, als opvolger van het St. Rose Hospital. SMMC is een non-profitorganisatie die ziekenhuisfuncties beheert en uitvoert ten behoeve van de gemeenschap van Nederlands Sint Maarten.

BKV

BKV is een internationale arbeidsmarktspecialist in de zorg. Zij brengen zorgprofessionals en -organisaties in de volle breedte van de gezondheidszorg bij elkaar, al ruim twintig jaar lang. Met een groot netwerk en samenwerkingen op de verschillende eilanden staan zij voor jullie klaar.

CARAF

Caribbean Research Acquisition Forum: CARAF is a platform for anyone in the academic field. Whether you are specifically conducting research on the Dutch Caribbean islands or a native from the Dutch Caribbean islands conducting research somewhere in the world. You might be for example, a research assistant, a PhD student, an assistant professor, or a professor. Regardless of your situation this platform is for you. CARAF was born after our president and co-founder Vashti Tromp visited an NWO event in 2019. It became clear that such a platform as CARAF was needed. Check out their website: https://carafscience.com/.

Project “Keda Kas” - ‘Huntu we will be able to kick Corona’s butt!'

Het project 'Keda Kas' is een project dat steun biedt aan iedereen woonachtig in het Nederlands Caribisch gebied en iedereen met een binding tot de eilanden. Het project houdt deze doelgroep op de hoogte van het nieuws over COVID-19, entertaint de mensen, wakkert discussies aan en organiseert digitale evenementen. Volg ze op onderstaande social media platforms. Stay connected during quarantine days!

© 2020 by Asosiashon Mediko Di Antias. 

 

KVK nummer: 69796106
RSI nummer: 858015419